Search
Close this search box.

Koesterjuwelen

“Koesterjuwelen zijn tastbare herinneringen aan een dierbare of een belangrijk moment in je leven.”

Trouwring grootvader werd een juweel voor de kleindochter.

Wat zijn koesterjuwelen?

Jouw verhaal, jouw herinneringen. Die wil je vasthouden en koesteren. Je wil iets tastbaars, iets dat je kan meedragen.

Een juweel is hiervoor ideaal. Een juweel om te koesteren, een koesterjuweel.

Of het nu gaat om crematie-as, een haarlok, een vingerafdruk of moedermelk, we kunnen deze tastbare herinneringen vereeuwigen in een juweel.

Ook kan oud goud van een dierbare verwerkt worden tot een nieuw juweel.

Moedermelkjuwelen

De geboorte van een kind is een emotioneel moment. Deze periode kan je vastleggen met een juweel dat een moedermelksteen bevat. Een moedermelksteen bevat geconserveerde moedermelk waarbij de kleur van de melk varieert van moeder tot moeder.

Sinds 2021 zijn we partner van Moms and Monkeys. Zij zorgen voor het conserveren van de moedermelk.

We kunnen het sieraad verder aanvullen met haarlokjes van de baby of de geboortesteen.

We werken hoofdzakelijk met Sterling zilver of 14 karaat geel goud. Het is ook mogelijk om jouw goud te gebruiken bij het maken van het juweel. Op die manier creëren we een uniek erfstuk.

Moedermelk verwerkt in een zilveren ring.
Assen verwerkt met hars in de basis van een ring.

Juwelen met crematie-assen

We verwerken crematie-assen in juwelen. Dit doen we, in tegenstelling tot anderen, niet weggestopt in een kokertje. We integreren de crematie-assen in de juwelen zodat ze een esthetisch geheel vormen. Hiervoor maken we gebruik van doorzichtige hars.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de crematie-assen onzichtbaar in een juweel te verwerken via een kleine ruimte in het juweel of onder de zetting van een edelsteen.

Iedereen die ons dierbaar is, kunnen we koesteren met deze unieke juwelen.

Juwelen met vingerafdruk

Vingerafdrukken creëren unieke patronen op juwelen. Of het nu gaat om de afdrukken van je (klein)kinderen, jezelf of iemand anders. Voor elke gelegenheid kunnen we een juweel ontwerpen.

De technieken van vandaag laten ons toe om op een kwaliteitsvolle manier vingerafdrukken te integreren in een ring, een hangertje, …

We gebruiken hiervoor 2 methoden.
Enerzijds maken we gebruik van de verloren-was-techniek. Hierbij wordt de vinger waarvan je een afdruk wenst in een bolletje was gedrukt om daarna te gieten in Sterling zilver of goud.

Anderzijds nemen we zelf vingerafdrukken met inkt op een blad papier. Met deze afdrukken ga ik langs bij de graveur. Deze ambachtslui graveren vervolgens de afdruk met de hand of via de graveermachine om de unieke patronen van jouw vingerafdruk in het juweel over te brengen.

Lasergravure van een vingerafdruk.

Maak een afspraak voor een gesprek

Een koesterjuweel maken begint met het maken van een afspraak. Ik neem graag tijd voor jou om te luister naar jouw verhaal. We gaan samen aan het werk om het ideale juweel te ontwerpen. 

Natuurlijk kost dit tijd, reken daarom op een levertermijn van minimum 4 weken voor juwelen uit de collectie. Bij maatwerk ben je al snel 12 weken verder. Dringende bestellingen zijn mogelijk afhankelijk van het ontwerp.

Overtuigd? Maak dan vrijblijvend een afspraak en bespreek samen met ons jouw koesterjuweel.

Populair binnen de koesterjuwelen

Krijg ons nieuw aanbod als eerste te zien

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacy policy. In elke e-mail die je ontvangt, heb je de mogelijkheid je uit te schrijven.